Master Aquaculture and Marine Resource Management

De master Aquaculture and Marine Resource Management gaat over de duurzame exploitatie van oceanen, zeeën, meren en rivieren. Die ecosystemen zijn belangrijk voor de kustbescherming, het toerisme en de voedselvoorziening. Hoewel de huidige exploitatieniveaus in veel gevallen uitstijgen boven de draagkracht van deze ecosystemen, bieden oceanen en zeeën ook nog veel onbenutte kansen voor blauwe groei.
Tijdens de opleiding leer je om het beheer van aquatische en mariene ecosystemen integratief te benaderen. Innovatieve en duurzame oplossingen zijn noodzakelijk om een groeiend gebruik te combineren met behoud van biodiversiteit. Wereldwijd is er vraag naar afgestudeerden op dit terrein.

Master Aquaculture and Marine Resource Management

Waarom deze opleiding?

  • Unieke link tussen wereldvoedselvoorziening en het duurzaam gebruik van mariene ecosystemen
  • Onderzoek doen aan maatschappelijke vraagstukken in een internationale context
  • Samenwerking met interessante instituten als Wageningen Marine Research en NIOZ

Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina

Studieprogramma

De Engelstalige opleiding Aquaculture and Marine Resource Management duurt twee jaar. In die periode ga je je specialiseren in een van de drie deelgebieden van de master. Voor meer informatie kun je de Engelse pagina over het Studieprogramma bekijken. Of Vergelijk de opleiding met verwanten opleidingen.

Specialisaties

Tijdens de master Aquaculture and Marine Resource Management kun je je specialiseren in drie richtingen:

Toelating en inschrijving

Om toegelaten te worden tot de master Aquaculture and Marine Resource Management moet je voldoen aan de algemene toelatingseisen van Wageningen University. Daarnaast moet je een relevante bachelor gevolgd hebben. Het Academic Committee on Admissions beoordeelt of dat het geval is. Uitgebreide informatie over alle toelatingseisen vind je op de pagina Toelating & inschrijving.

Studenten vertellen

De beste manier om er achter te komen wat een opleiding te bieden heeft, is het horen van mensen die je voor zijn gegaan. Lees onze Studenten verhalen waar ze hun ervaringen en meningen over deze opleiding met ons delen.

Na je studie

Ben je benieuwd wat je baanmogelijkheden zijn na deze opleiding? Lees dan onze alumni verhalen op de pagina Na de opleiding.