Bachelor of Science Tourism (joint degree)

Tourism is een Engelstalige wo-bacheloropleiding waar je alles leert over de relatie tussen toerisme, economie, samenleving, natuur en milieu. Je wordt opgeleid tot een veelzijdige professional en leert hoe toerisme bijdraagt aan economische ontwikkeling, het behoud van cultuur, natuur en milieu. Daarnaast is er werk genoeg in de branche: bijna tien procent van alle banen wereldwijd hangt samen met de toeristische sector.

Bachelor Tourism

Waarom deze studie?

  • Het is een interdisciplinaire opleiding die zowel sociale, economische als milieuwetenschappen combineert. Deze combinatie is een uniek kenmerk vergeleken met andere Toerisme-opleidingen.
  • Het tweede jaar sluit je af met een internationaal project.
  • Gezamenlijke academische graad van Wageningen University & Research en Breda University of Applied Sciences (BUas)

Studieprogramma van Tourism

Om de Bachelor of Science Tourism zo goed mogelijk aan te bieden, werkt de universiteit samen met de Breda University of Applied Sciences. De eerste twee studiejaren volg je in Breda. Het programma rond je af in Wageningen.

De diversiteit van de studie is te zien bij de Studieprogramma van de opleiding. Hier kun je per studiejaar de aangeboden vakken zien. Lees ook meer over de Achtergrond van de opleiding of Vergelijk de opleiding.

Toelating en inschrijving

Ben jij klaar voor deze studie? Kijk dan snel verder op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Houd deze pagina in de gaten en lees binnenkort meer over inspirerende verhalen van onze studenten!

Na je studie

Na het afronden van de master zijn er tal van mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Denk aan functies in de marketing of management of ga als junior aan de slag in beleidsfuncties. Lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Tourism.

I think that BTO has helped me to come where I am right now by means of the structure of the programme
Oud student Bachelor of Science Tourism - Thijs Eggink

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen in Breda en Wageningen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt, zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Voorlichting en studiekeuze

Door het unieke karakter van de opleiding over toerisme is het zowel mogelijk om in Breda als in Wageningen deel te nemen aan verschillende voorlichtingsactiviteiten.

Activiteiten in Breda:

    Activiteiten in Wageningen: