Bachelor of Science Tourism

Tourism is een Engelstalige wo-bacheloropleiding waar je alles leert over de relatie tussen toerisme, economie, samenleving, natuur en milieu. Je wordt opgeleid tot een veelzijdige professional en leert hoe toerisme bijdraagt aan economische ontwikkeling, het behoud van cultuur, natuur en milieu. Daarnaast is er werk genoeg in de branche: bijna tien procent van alle banen wereldwijd hangt samen met de toeristische sector.

Bachelor Tourism

Wat maakt de opleiding Tourism uniek?

  • Het is een interdisciplinaire opleiding die zowel sociale, economische als milieuwetenschappen combineert. Deze combinatie is een uniek kenmerk vergeleken met andere Toerisme-opleidingen.
  • Het tweede jaar sluit je af met een internationaal project in Zuidoost-AziĆ«, Afrika of Latijns-Amerika.
  • Gezamenlijke academische graad van Wageningen University & Research en de Breda University of Applied Sciences (NHTV)

Opbouw van Bachelor of Science Tourism

Om de Bachelor of Science Tourism zo goed mogelijk aan te bieden, werkt de universiteit samen met de Breda University of Applied Sciences. De eerste twee studiejaren volg je in Breda. Het programma rond je af in Wageningen.

De diversiteit van de studie is te zien bij de Opbouw van de opleiding Tourism. Hier kun je per studiejaar de aangeboden vakken zien. Lees ook meer over de Achtergrond van de opleiding.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen in Breda en Wageningen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt, zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Beroepen na een opleiding toerisme

Na het afronden van de master zijn er tal van mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Denk aan functies in de marketing of management of ga als junior aan de slag in beleidsfuncties. Lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de opleiding Tourism.

Voorlichtingsactiviteiten

Door het unieke karakter van de opleiding over toerisme is het zowel mogelijk om in Breda als in Wageningen naar een open dag te komen. Alleen in Breda is het mogelijk om in een groep of individueel een Dag mee te lopen.

Toelating en inschrijving

Kijk op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Blog Bachelor of Science Tourism

Meer weten over hoe studenten de opleiding ervaren? Lees de verhalen op de Bachelor of Science Tourism blog.

Voorlichting en studiekeuze

Wil je meer weten over de opleiding? Kom naar de Bachelor Open Dag, doe mee aan een groepsmeeloopdag, loop 1op1 mee met een studentbestel een brochure of volg een online proefstudie. Stel ook je vragen aan de studieadviseur of een huidige student via deze pagina.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan