Bachelor's Environmental Sciences

Hoe kunnen we met 7 miljard mensen op aarde ons leefmilieu gezond houden? Dat leer je bij de interdisciplinaire opleiding Environmental Sciences. Je leert milieuvraagstukken zoals vervuiling, uitputting van natuurlijke hulpbronnen en klimaatverandering te onderzoeken vanuit een natuurwetenschappelijk en sociaalwetenschappelijk perspectief en hoe je duurzame oplossingen kunt identificeren of ontwerpen.

Bachelor Milieuwetenschappen

Waarom deze studie?

  • Je bent in staat om milieukwesties als vervuiling, klimaatverandering en uitputting van natuurlijke hulpbronnen te onderzoeken.
  • Binnen de opleiding is er sprake van een combinatie tussen natuurlijke, sociale en technologische wetenschappen om interacties tussen mens en milieu te begrijpen.
  • Je ontwikkelt vaardigheden en kennis waarmee je duurzame oplossingen ontwerpt en bijdraagt aan de toekomst van onze planeet.

Studieprogramma van Environmental Sciences

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Lees ook meer over de Achtergrond van de opleiding en Vergelijk de opleiding.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan


Toelating en inschrijving

Word jij warm van milieuvraagstukken zoals vervuiling, uitputting van natuurlijke hulpbronnen en klimaatverandering? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

In het eerste jaar leg je een brede basis met diverse vakken en maak je kennis met de vele aspecten van Milieuwetenschappen.
Student Roos

Na je studie

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Environmental Sciences.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.