Online distance learning

Online Masters

Wageningen University & Research biedt drie online masteropleidingen aan via Distance Learning. Deze nieuwe manier van studeren is de ideale mogelijkheid om een masterdiploma te behalen aan een internationaal gerenommeerde universiteit, zonder twee jaar van huis te zijn.

De online masters zijn nieuwe specialisaties van bestaande masteropleidingen van Wageningen University & Research:

Food Technology

Nutritional Epidemiology and Public Health

Plant Breeding

Beschrijving van het programma

Werk en studie zijn goed te combineren tijdens het volgen van onze online masteropleidingen. De programma’s draaien jaarlijks in vaste tijdsdelen, waarbij je voldoende mogelijkheden hebt om je eigen tijd in te delen.

Tijdens de vakken zal je door middel van groepswerk, forumdiscussies en peer reviews nauw samenwerken met sprekers, docenten en medestudenten via het platform voor online onderwijs van Wageningen University. Je kan rekenen op kleinschalig, interactief en inspirerend onderwijs, met een hoog student-docent ratio en betrokken docenten.

In de eerste twee jaar van de opleiding volg je verschillende vakken binnen de online onderwijs omgeving. De studielast is ongeveer 20 uur per week. Binnen het opleidingsprogramma zijn ook 2 verplichte bezoeken (2 tot 6 weken) in Wageningen inbegrepen om belangrijke lab-practica bij te wonen. Het volgen van de vakken wordt vervolgd door een passende stage en een Masterthesis. 

Het duurt ongeveer 4 jaar om het masterprogramma af te ronden, afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je investeert. Na het afronden van het programma, ontvang je een volledig erkend Master of Science diploma van Wageningen University & Research.