kinderen doen proeven

Junior Science Lab

Speciaal voor kinderen van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs organiseert het Wetenschapsknooppunt Wageningen University & Research Junior Science Labs. De kinderen gaan als echte onderzoekers te werk in de praktijkruimtes van de Universiteit.

Over de Junior Science Labs

Bij het Junior Science Lab (JSL) zijn leerlingen van groep 6, 7 of 8 een middag lang de onderzoeker. JSL begint met een kort college van een wetenschapper van Wageningen University en daarna gaan zij aan de slag in een laboratorium of andere ruimte. De leerlingen zetten een onderzoek op, voeren deze uit en bekijken de resultaten. Net als echte onderzoekers dus!

JSL telt als onderwijs, dus als het nodig mocht zijn krijg je in veel gevallen eerder vrij van school.

Junior Science Labs 2022

Klik op het Junior Science Lab voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Kosten

Deelname aan de Labs ‘Kunnen planten en wormen overleven op Mars?’ en ‘Verpakkingen: verse soep of plastic soep?’ kost €10,- per persoon. Deelname aan het Lab op 8 juni ‘Avontuurlijke Eiwitten'is kosteloos.

Inschrijven

  • De inschrijvingen voor het Lab ‘Avontuurlijke eiwitten’ op 8 juni openen op dinsdag 10 mei om 7:00 uur in de ochtend.
  • Voor het Mega Junior Science Lab ‘Avontuurlijke eiwitten’ op 8 juni mag je je ook inschrijven als je je al voor een van de Labs die in mei plaatsvinden ingeschreven hebt.
  • Je kunt je niet meer inschrijven voor de Junior Science Labs 'Kunnen planten en wormen overleven op Mars?’ en ‘Verpakkingen: verse soep of plastic soep?'. Ook de reservelijst zit vol.

Terugblik Junior Science Labs 2021

Klik op het Junior Science Lab voor meer informatie en gemaakte foto's.