kinderuniversiteit

Kinderuniversiteit

Elk jaar geven hoogleraren of wetenschappers van Wageningen University & Research college aan 200 kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool. De Kinderuniversiteit is altijd de eerste woensdagmiddag van oktober op de campus van Wageningen University & Research.

Wat is de Kinderuniversiteit?

De colleges van de Kinderuniversiteit zijn interactieve colleges. Je luistert veel, maar doet ook actief mee. Er is volop ruimte om vragen te stellen. Bij inschrijving krijg je al de kans om die te stellen. De beste vragen komen aan bod en de allerbeste worden beloond.

Op woensdag 2 oktober vond de Kinderuniversiteit 2019 plaats. De volgende editie zal plaatsvinden in oktober 2020.

Inschrijven

De inschrijving voor de Kinderuniversiteit 2020 wordt bekend gemaakt via onze nieuwsbrief. Wil je op de hoogte blijven van de Kinderuniversiteit of een andere activiteit van ons? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

Kinderuniversiteit 2019: Voedingsgedrag

De Kinderuniversiteit die plaatsvond op 2 oktober, stond in het teken van voedselvaardigheid. Maar liefst 200 kinderen kregen college van professor Emely de Vet over het thema ‘voedingsgedrag’. De Vet is gespecialiseerd in gezondheidscommunicatie en gedragsverandering. Tijdens het college gaf ze in het bijzonder aandacht aan waarom mensen worden verleidt om ongezonde voedselkeuzes te maken en hoe we mensen kunnen verleiden tot juist gezonde voedselkeuzes.

Kinderen leerden over alle zintuigen die gebruikt worden wanneer je proeft en mochten dit met proefjes zelf ondervinden. Daarnaast maakten ze kennis met vergeten groenten, zoals de koolraap.

Lees verder

Foto's en video

    *We hebben de ouders schriftelijke toestemming gevraagd voor het gebruik van het beeldmateriaal.