kinderuniversiteit

Kinderuniversiteit

Elk jaar geven hoogleraren of wetenschappers van Wageningen University & Research college aan 200 kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool. De Kinderuniversiteit is altijd de eerste woensdagmiddag van oktober op de campus van Wageningen University & Research.

Wat is de Kinderuniversiteit?

De twee colleges van de Kinderuniversiteit zijn interactieve colleges. Je luistert veel, maar doet ook actief mee. Er is volop ruimte om vragen te stellen. Bij inschrijving krijg je al de kans om die te stellen. De beste vragen komen aan bod en de allerbeste worden beloond.

Op woensdag 2 oktober vindt de Kinderuniversiteit 2019 plaats. Het onderwerp van de Kinderuniversiteit maken we na de zomervakantie bekend.

Kosten

De kosten voor deze middag zijn €7,50 (te voldoen bij de online inschrijving). De Kinderuniversiteit telt als onderwijs. Dus als je een continurooster hebt kan je wat eerder vrij vragen van school.

Inschrijven

De inschrijving voor de Kinderuniversiteit wordt bekend gemaakt via onze nieuwsbrief. In 2018 was deze binnen een dag volgeboekt! Wil je op de hoogte blijven van de Kinderuniversiteit of een andere activiteit van ons, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

Terugblik 'De kleintjes doen er toe'

Tweehonderd nieuwsgierige kinderen vulden 3 oktober 2018 de zalen waar Louise Fresco tijdens de officiële openingsceremonie meteen alle tongen, en enthousiasme, losmaakte. Op hun beurt zongen de kinderen 'lang zal ze leven' voor haar en de 100-jarige WUR. In de colleges wisten Clara Belzer en Gosse Schraa de kinderen volop te boeien en aan het denken te zetten over microben in je lijf en daarbuiten. 

200 Kinderen, 2 uur lang bomvol vragen en aandacht. Wat een enthousiasme en energie!! Dankzij de hulp van de Pabo-studenten van de CHE-Ede liep de organisatie van deze dag op rolletjes.

Lees verder

FOTO'S en video's

Bekijk de foto's van fotograaf Guy Ackermans via onderstaande link.

Bekijk de foto's*

Van de opening en de colleges van de Kinderuniversiteit 2018 werden WURtv-opnames gemaakt:

  De winnaars van de beste vragen 2018:

  • Philppe Hake: Kunnen micro-organismen een ziek lichaam beter maken?
  • Kate Hesen: Hoe kun zien of een bacterie een jongen of een meisje is?
  • Jurre Roessink: Zouden we ook zonder micro-organismen kunnen leven?

  Artis Micropia

  IMG_0429.jpg

  Voorafgaand aan de Kinderuniversiteit startten de kinderen een experiment. Dank zij Artis-MICROPIA werd zichtbaar hoe schimmels, gisten en bacteriën groeien die op kindervingers zitten. De kinderen kregen na afloop een vrijkaartje voor Micropia. Zo kunnen zij ook daar nog zien en beleven hoe en waar micro-organismen groeien.

  Ontdek Artis Micropia

  *We hebben de ouders schriftelijke toestemming gevraagd voor het gebruik van het beeldmateriaal.