Nieuws Gezonde & Veilige Voeding
Nieuws
-
11 april 2024
Lydia Afman benoemd tot leerstoelhouder Nutrition, Metabolism and Genomics
- De Raad van Bestuur van Wageningen University & Research heeft Lydia Afman benoemd tot professor en leerstoelhouder van de leerstoelgroep... -
5 april 2024
Consumptie staat centraal op Global Food Security Conference
- Op 9 april vindt in Leuven de vijfde editie van de Global Food Security Conference plaats. Zo’n 500 onderzoekers uit 65 landen praten hier over... -
4 april 2024
Vis verrijkt het leven in sloppenwijk Kenia
- Hoe zorg je ervoor dat bewoners van steeds groter wordende sloppenwijken toegang hebben tot meer en gezonder eten? In een onderzoeksproject van... -
28 maart 2024
Eiwitmonitor: vlees en zuivel nog steeds favoriet, overgang naar plantaardig gaat niet snel genoeg
- Vlees en zuivel voeren nog steeds de boventoon in consumptie, perceptie, aanbod en marketingaandacht. Dat blijkt uit de eerste Eiwitmonitor die... -
27 maart 2024
Voor hetzelfde geld eet Nederlander gezonder én milieubewuster
- Gezonder eten en de uitstoot van broeikasgassen met een kwart verminderen, zonder dat je het voelt in de portemonnee. Het kan als we meer plantaardig... -
26 maart 2024
Wageningen Microbiome Center gelanceerd
- Deze maand is het Wageningen Microbiome Center gelanceerd, tijdens de jaarlijkse Dies-viering van Wageningen University. In dit nieuwe... -
25 maart 2024
'Gezond onderweg' zet koers naar een gezondere voedselomgeving langs snelwegen
- Voor wie langs de snelweg wat wil eten of drinken, is de gezonde keuze meestal niet de meest voor de hand liggende keuze. Om dit te veranderen hebben... -
18 maart 2024
Inzicht in deel van verspilling bedrijfscatering bekend
- Vanuit de uitgifte door Nederlandse bedrijfscateraars in restaurants van kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen en fabrieken, wordt gemiddeld 22 gram... -
18 maart 2024
Aardappelverwerkende industrie verspilt 5,5% minder voedsel tov 2020
- Samen Tegen Voedselverspilling en de vereniging voor de Aardappelverwerkende industrie (VAVI) hebben laten onderzoeken hoeveel verspilling er optreedt... -
8 maart 2024
FoodSafety4Africa: kennis en tools voor voedselveiligheid in Afrika
- Als antwoord op de dringende behoefte aan betere voedselveiligheidsnormen in heel Afrika is het project "FoodSafety4Africa" (FS4Africa)...
Radio, podcast & TV
-
1 maart 2024
Sjoukje Heimovaara bij BNR's Big Five over voedseltransities
- Sjoukje Heimovaara schoof aan bij BNR's Big Five, een serie uitzendingen over grote transities en het draagvlak daarvoor in de maatschappij. Het... -
19 oktober 2023
Maartje Poelman in Op zoek naar gezond
- De Gezonde generatie laat in een drietal video's zien dat gezond eten nogal een worsteling kan zijn, het is vooral duur. Fidan Ekiz, Renze Klamer en... -
17 oktober 2023
Hans Verhoef bij NPO Radio 1 over ijzertekort bij vrouwen
- Bloedarmoede door ijzertekort kan leiden tot vermoeidheid, duizeligheid, kortademigheid en ernstige bloedingen tijdens de bevalling. Hoewel zulke... -
8 februari 2023
Toine Timmermans over doorverkopen restpartijen tegen voedselverspilling
- Bedrijven kopen steeds vaker restpartijen van voedsel voor een lage prijs op. Het gaat dan om voedsel dat nog prima te eten, maar niet meer door... -
17 november 2022
Guido Camps bij Dit is de Dag over de suikertaks op fruitdrank
- De overheid wil per 1 januari 2024 de suikerbelasting op alcoholvrije dranken verhogen. Dit geldt niet alleen voor frisdrank, maar ook voor fruitsap.... -
24 januari 2022
Arnold van Huis en Catriona Lakemond bij Het Klokhuis over insecten eten
- “Overal in de tropen worden insecten gegeten,” vertelt Arnold van Huis, hoogleraar Entomologie aan Wageningen University & Research... -
10 mei 2021
Toine Timmermans over voedselverspilling bij Vroege Vogels
- Er verdwijnt meer dan 100 kilo voedsel per Nederlander per jaar in de afvalbak. Het verminderen van voedselverspilling is een van de belangrijkste... -
18 juni 2020
Toine Timmermans bij Stax&Toine over houdbaarheidsdatums
- Op de meeste voedingsmiddelen staan houdbaarheidsdatums: Ten minste Houdbaar Tot (THT) of Te Gebruiken Tot (TGT). Veel consumenten zijn niet bekend... -
28 november 2019
Tiny van Boekel bij Koffietijd over natuurlijke ingredienten en producten
- Vers, ambachtelijk, natuurlijk. Dit zijn voedingsclaims die steeds vaker op voedselverpakkingen staan. Maar wat is nou het verschil tussen natuurlijke... -
25 november 2019
Renger Witkamp en Guido Camps over afslankpillen in De Monitor
- Bestaat er een afslankpil waarmee je veilig op gezond gewicht kunt komen en blijven? Er zijn allerlei pillen die je eetlust zeggen te remmen....