Bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen

Van grond tot mond. Van de fabriek tot het in huis hebben van een product. En van het gebruik van dat product tot aan afvalverwerking. Vind jij het interessant hoe deze processen gaan? En hoe denk jij dat bedrijven en consumenten duurzamere en verantwoordelijkere keuzes kunnen gaan maken? Vergroot dan je impact met de bacheloropleiding Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen.

Bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen

Waarom deze studie?

  • Je bestudeert de productieketen inclusief het perspectief van de consument, een manier van kijken die je niet tegenkomt bij andere bedrijfskundige opleidingen.
  • Je past je wetenschappelijke kennis en vaardigheden direct praktisch toe, in je studie, maar ook bijvoorbeeld bij je vereniging, in een (bij)baan of eigen bedrijf.
  • Je leert duurzaam en innovatief te denken en te handelen: je ontwikkelt je dus toekomstproof!

Studieprogramma van Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen?

Ga elke schakel in de keten langs: productie, logistiek, marketing en bekijk vanuit de wetenschap hoe het voor het bedrijf, de consument en de wereld daaromheen beter kan. Hoe kunnen bedrijfsprocessen efficiënter, duurzamer en beter? Wat heeft de consument nodig om een bepaalde levensstijl vorm te geven? Welke factoren beïnvloeden consumenten om verantwoordelijkere keuzes te maken? En waarom is een duurzame, gezonde keuze voor productiewijzen en voor producten zo moeilijk voor veel mensen? Met tools vanuit psychologie, sociologie, (bedrijfs)economie, marketing, management, communicatie, logistiek en data analyse werk je naar concrete oplossingen toe.

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar zien welke vakken je kunt volgen. Of Vergelijk de opleiding met andere opleidingen.

Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen in beeld

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Word jij enthousiast van marketing, management, bedrijfskunde, consumentengedrag sociologie en communicatie? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees en bekijk de Verhalen van studenten.

Naast dat dit proces enorm leerzaam is, maak je vrienden voor het leven en heb je een gezellige tijd!
Student Dennis Beemsterboer

Na je studie

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen.

Aansluitende masters

Nadat jij je bachelor hebt afgerond kun je uit meerdere masteropleidingen kiezen die goed aansluiten. Bij sommige opleidingen heb je gelijk toegang, andere masteropleidingen kennen een schakelprogramma/pre-master om je overstap mogelijk te maken. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.