Vergelijk Tourism met andere opleidingen

Vergelijking van de opleiding BSc Tourism met andere opleidingen in Wageningen of met opleidingen bij andere instellingen met focus op toerisme en duurzaamheid. Het is belangrijk om een goede studiekeuze te maken. Vergelijken kan hierbij helpen. We hebben dan ook verschillende opleidingen voor je op een rijtje gezet waarmee BSc Tourism vaak vergeleken wordt.

Vergelijk met andere opleidingen in Wageningen

BSc Internationale Ontwikkelingsstudies

Werk aan actuele ontwikkelingsvraagstukken zoals armoedebestrijding, vluchtelingenstromen en voedselzekerheid. Je houdt je bezig met veranderingen in levensomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden en Europa.

BSc Environmental Sciences

Voor het oplossen van milieu- en duurzaamheidsvraagstukken combineer je natuurwetenschappelijke kennis met technologische mogelijkheden en voor mens en maatschappij relevante aspecten. Je werkt in multidisciplinaire teams waarin jij je eigen inbreng hebt.

BSc Bos- en Natuurbeheer

Je leert hoe belangrijk de natuur is voor de maatschappij. Je verdiept je in de ecologische processen van natuurgebieden over de hele wereld inclusief de rol van dieren, bossen, andere vegetaties en het landschap. Maar je houdt je ook bezig met de meer maatschappelijke aspecten van natuur zoals beleid, de economie en hoe de mensen de natuur beleven.

BSc Communicatie en Life Sciences

Sla een brug tussen wetenschap en samenleving en begeleid onderhandelingen over ruimtegebruik, natuur, milieu, water en gezondheid. Je leert over effectieve communicatiestrategie├źn, media en voorwaarden om effectieve boodschappen te ontwikkelen.

BSc Internationaal Land and Water Management

Je krijgt kennis van landbouw, ontwikkeling en bodem- en waterbeheer. Daarmee zorg je voor een effici├źnt gebruik en eerlijkere verdeling van land en water, in internationale context. En dat is belangrijk, juist omdat onze natuurlijke hulpbronnen steeds schaarser worden.

Vergelijk met opleidingen bij andere instellingen

De BSc Tourism is de enige wetenschappelijke toerisme opleiding in Nederland en daarmee uniek. Er zijn wel opleidingen die raakvlakken hebben met de BSc Tourism.

Tourism Management (Breda University of Applied Sciences)

Tourism Management in Breda is een HBO opleiding. Daarnaast is Tourism Management een opleiding met een sterke focus op economie en management binnen de toerisme industrie.

Global Sustainability Sciences (Utrecht University)

In deze opleiding leer je oplossingen bedenken voor vraagstukken over duurzaamheid. Daarbij kijk je naar de interactie tussen mens en natuur op lokaal, regionaal en mondiaal niveau. Er is geen specifieke relatie met toerisme in deze opleiding.