Matching (Studiekeuzecheck)

Wat houdt matching (ook bekend als studiekeuzecheck) in bij het kiezen van een bacheloropleiding bij de universiteit? De universiteit biedt een extra activiteit aan die jou de gelegenheid biedt om je keuze te checken. Matching is verplicht voor elke aankomende bachelorstudent.

Online vragenlijst

Iedereen die zich via Studielink aanmeldt voor een bacheloropleiding in Wageningen is verplicht om een online matching vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst verschilt per opleiding en matcht jouw motivatie met de aard en inhoud van de opleiding.

Studieadvies

Als je de online vragenlijst hebt ingevuld krijg je van de opleiding zelf een matchingsadvies. Veelal zal dit een positief advies zijn. Al jaren is in Wageningen het aantal studenten dat ‘uitvalt’ laag vergeleken met andere universiteiten. Je kunt dus stellen dat de meeste mensen bewust voor ons kiezen. Mocht het zo zijn dat we twijfelen over jouw motivatie en mogelijkheden binnen onze universiteit, dan krijg je van ons een persoonlijke toelichting en advies. We willen iedereen helpen met het maken van de juiste keuze. In sommige gevallen kan een negatief studieadvies bindend zijn!

Vragen

Kijk bij Veel gestelde vragen over Matching of jouw vraag er bij staat. Zo niet, dan kan je natuurlijk contact met ons opnemen.