Online master programmes exams FAQ

Veelgestelde vragen over online examens

Heb je een vraag over de online examens voor de online masteropleidingen? Hier staan de veelgestelde vragen.

Moet ik naar Wageningen komen voor de examens?

Nee, je hoeft niet naar Wageningen te komen voor de examens. Alle examens zijn online.

Wanneer vinden de examens plaats?

De examens vinden plaats aan het einde van elk vak. Het examen moet worden afgelegd binnen een bepaald tijdskader dat is vastgesteld voor de tijdzone waar de student verblijft. Examendata en specifieke informatie over de examens worden aan het begin van elk vak bekendgemaakt. Een examen duurt meestal ongeveer twee uur.

Wat gebeurt er als ik niet slaag voor een vak?

Tijdens de herexamenweken in januari of februari en in augustus kun je herexamen doen.

Wat is een examen onder toezicht?

Een examen onder toezicht is een online examen waarbij je nauwlettend in de gaten wordt gehouden om zo de kwaliteit van het examen te kunnen garanderen.

Eerst log je in bij het examen. Er wordt dan een technische controle uitgevoerd om te zorgen dat je beeld- en geluidssystemen goed werken. Tijdens de volgende stap moet je je identiteit verifiëren door je ID voor de webcam te houden. Met de webcam laat je de ruimte zien waar je het examen aflegt, zodat duidelijk wordt dat je alleen bent in de ruimte en dat er geen materialen aanwezig zijn die niet zijn toegestaan (zoals lesboeken). Tijdens het examen draait de camera, om ervoor te zorgen dat je uitsluitend bronnen raadpleegt die zijn toegestaan. De opnames van het examen worden bekeken door gecertificeerde toezichthouders en indien nodig ook door de vakdocenten.

Moet ik het examen op een bepaalde dag en tijd afleggen?

Het examen moet worden afgelegd binnen een bepaald tijdskader dat is vastgesteld voor de tijdzone waar de student verblijft. Examendata en specifieke informatie over de examens worden aan het begin van elk vak bekendgemaakt.

Wat gebeurt er als ik het examen op de examendatum niet kan maken? Kan ik het dan op een andere dag maken?

Tijdens de herexamenweken in januari of februari en in augustus kun je herexamen doen.


Terug naar Online Masters aan Wageningen University & Research