Gebarentaal leren

Wageningen in’to Languages werkt samen met Radboud in’to Languages. Door deze samenwerking kunt u gebruik maken van een uitgebreider talenaanbod. De trainingen worden in Wageningen gegeven door Wageningen in’to Languages. Mochten er minder dan 10 Wageningse studenten ingeschreven zijn voor één van de trainingen, dan wordt de training bij onze partner Radboud in'to Languages in Nijmegen gegeven.

Werkt u met dove of slechthorende mensen of heeft u doven of slechthorenden in uw kennissenkring met wie u beter wilt leren communiceren? Basisvaardigheden in Nederlandse Gebarentaal kunnen uw mogelijkheden om met doven en slechthorenden te communiceren vergroten. In de basiscursus leert u een basiswoordenschat en grammatica, maar vooral ook expressief visueel communiceren in bredere zin.

Cursussen Gebarentaal

In Nederlandse Gebarentaal voor beginners staat het visueel communiceren centraal. Door een expressieve mimiek en een duidelijk gebruik van de ruimte om u heen kunt u zich in verschillende soorten situaties verstaanbaar maken zonder spraak. Er wordt een stevig begin gemaakt met het leren van lexicon en grammatica van de Nederlandse Gebarentaal, de taal van de dovengemeenschap in Nederland. Daarnaast vormt een eerste kennismaking met dovencultuur een onderdeel van de cursus.

Opzet

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur les per week. Naast de lesuren moet u denken aan minimaal 2 uur zelfstudie per week. Daarnaast is een bezoek aan het gebarencafé in Nijmegen onderdeel van de cursus.

Kosten

Medewerkers van Wageningen University & Research ontvangen een korting van 10% op het reguliere tarief voor trainingen met open inschrijving die plaatsvinden in Nijmegen. Voor studenten van Wageningen University & Research geldt dat zij met een verklaring van de budgethouder van de betreffende leerstoelgroep, een eigen bijdrage van € 90,- betalen. Het restant wordt aan de leerstoelgroep gefactureerd. Lees meer over de mogelijkheden op de website van Radboud in’to Languages.