Toegepaste voedselmicrobiologie: voedselveiligheid en houdbaarheid

Over deze expertise
In het kort- Wetenschappelijke beoordeling van voedselveiligheid en houdbaarheid
- Voorspellende modellen voor microbiële groei en inactivatie
- Ondersteuning bij hygiëne, reiniging en desinfectie
- Multidisciplinair team: microbiologen, technologen, data scientists
Wij ondersteunen bedrijven met oplossingen voor microbiële beheersing, houdbaarheid en voedselveiligheid – op basis van data en wetenschappelijk onderzoek.
Micro-organismen zijn een belangrijke oorzaak van voedselbederf, veiligheidsproblemen en productverlies. Food & Biobased Research helpt voedingsproducenten microbiële risico’s te beheersen en houdbaarheid te verlengen met op maat gemaakte, data-gedreven oplossingen.
We gebruiken high-throughput screenings en geautomatiseerde dataverwerking om microbiële groei, inactivatie en besmetting te analyseren. Daarnaast ontwikkelen we voorspellende modellen en beslissingsondersteuning voor houdbaarheidsontwerp, hazard-analyse en procesoptimalisatie – ook bij het gebruik van nieuwe ingrediënten of nevenstromen.
Onze experts adviseren ook over hygiëne en reiniging: van het valideren van desinfectiemethoden en waterhergebruik tot strategieën tegen biofilms. Door onze multidisciplinaire aanpak bieden we gerichte oplossingen voor veilige, stabiele en kwalitatief hoogwaardige voedingsmiddelen.
Aanvullende producten en diensten (2)
Neem contact op met onze expert
Vragen over de mogelijkheden? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.
dr.ir. MN (Masja) Nierop Groot
Senior scientist Applied food microbiology

