Ga naar de inhoud

Innovatieve en duurzame voedselverwerkingstechnologie

onderzoeker bij hoge drukvat

Over deze expertise

In het kort
  • Efficiënte en milde voedselverwerking
  • Grondstoffen en nevenstromen duurzaam benutten
  • Innovatieve technieken zoals 3D-printing
  • Data-gedreven procesoptimalisatie
Inleiding

Wij ontwikkelen veilige, innovatieve en duurzame voedselverwerking, waarmee de voedingsmiddelenindustrie hoogwaardige, gezonde producten kan maken, met minder impact op het milieu.

Over de expertise

We werken aan vernieuwende én bestaande voedselverwerkingstechnologieën voor een veilige, duurzame en efficiënte voedselketen. Daarvoor hebben we pilot- en lab faciliteiten met geavanceerde apparatuur en analytische methoden.

We passen onder meer milde conserveringstechnieken toe, zoals hogedrukpasteurisatie (HPP), pulsed electric fields (PEF) en plasma processing. Deze technieken minimaliseren warmtebelasting en behouden productkwaliteit.

We helpen de industrie ook om efficiënter gebruik te maken van grondstoffen en nevenstromen, bijvoorbeeld via milde scheidingsprocessen of door toepassing van data-gedreven procesverbetering. Daarnaast ontwikkelen we voedselstructureringstechnologieën zoals 3D-printing, extrusie en shear cell-technologie voor onder andere plantaardige vleesvervangers. 

Neem contact op met onze expert

Contact

Neem contact op met onze expert om samen te werken aan duurzame voedselverwerking.

ir. AM (Ariette) Matser

Senior onderzoeker Duurzame Proces Technologie

Gerelateerde expertises

Gerelateerde expertises