Kaarten

Cartografie - Kaarten en datapresentatie

Thematische kaarten

Thematische kaarten

Wij maken de Bodemkaart van Nederland, de Geomorfologische kaart van Nederland, de Landelijk Grondgebruik Nederland-kaart en de Historisch Grondgebruik-kaart van Nederland. Deze producten zijn het resultaat van meerjarig onderzoek. De onderzoeksgegevens zijn verwerkt in een digitaal geografisch bestand. Onze afdeling cartografie is gespecialiseerd in een mooie en goede opmaak van het kaartbeeld.

Digitale geografische kaarten

Digitaliseren van kaartmateriaal

Geodata-bestanden kunnen voor u worden gemaakt, bijvoorbeeld op basis van landmeetgegevens, oude kaarten of luchtfoto's in combinatie met andere meetgegevens (bijvoorbeeld uit grondboringen). Foto's kunnen aan een lokatie worden gekoppeld door ze te georefereren: het aan de foto hangen van plaatskenmerken.

Historisch materiaal

Historisch materiaal

Er is veel oud kaartmateriaal in Nederland aanwezig. Denk maar aan oude topografische kaarten uit 1950, de Bonneblaadjes van bijvoorbeeld rond 1900, of de Topografische en Militaire kaart het midden van de 19e eeuw. Dit zetten wij om in een digitaal formaat, zodat ze gebruikt kunnen worden in combinatie met de huidige digitale kaarten van het Kadaster. Ook maken we nieuwe bestanden van thema's die op die oude kaarten waren afgebeeld, zoals molens, kastelen, bospercelen, bebouwde kommen en dergelijke.

Mashups

Mashups

Door middel van mashups kan op een bestaande onderlaag een laag met extra informatie worden toegevoegd. Het bekendste voorbeeld in relatie tot geodata is Google Earth. Onze cartografen weten precies hoe uw eigen geodata op Google Earth zichtbaar kan worden gemaakt.

Dynamische 3D afbeeldingen

Dynamische 3D afbeeldingen

Van een foto wordt een 3D model gemaakt in Sketchup. Dit model kan in Google Earth worden getoond. Ook kunnen filmpjes worden gemaakt van bijvoorbeeld een wandeling er naartoe.

Fantasiekaarten

Fantasiekaarten

Op verzoek kan een fantasiekaart worden ontworpen om te gebruiken bij een speciale gebeurtenis (jubileum, afscheid). Die kaart toont dan bijvoorbeeld hoe de "weg naar het succes" langs de "zee van emails" loopt. Naast een ondersteuning voor publiek en sprekers bij dergelijke gelegenheden kan zo'n kaart ook een leuk cadeautje zijn voor de jubilaris.

Plotservices

Afdrukken kaarten en posters

Op onze kleurenplotter kunnen we kaarten en posters voor u afdrukken op groot formaat. Deze kunnen doorgaans binnen 1 werkdag worden afgehaald in Wageningen. Verzending is uiteraard ook mogelijk. Een verzoek kan ingediend worden via http://help.geodesk.nl. Desgewenst kunnen afdrukken tegen meerprijs worden geplastificeerd. Dat duurt 1 of 2 werkdagen extra.