Vergelijk Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen met andere opleidingen

Vergelijking van de opleiding Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen met andere opleidingen in Wageningen of met opleidingen bij andere instellingen met focus op bedrijfskunde en consumentengedrag.

Het is belangrijk om een goede studiekeuze te maken. Vergelijken kan hierbij helpen. We hebben dan ook verschillende opleidingen voor je op een rijtje gezet waarmee Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen vaak vergeleken wordt.

Vergelijk met andere opleidingen in Wageningen

BSc Economie en Beleid

Combineer economische kennis met beleid en toegepaste natuurwetenschappen. Je richt je op uitdagende thema’s als energie, internationale handel, klimaatverandering en de groene ruimte.

BSc Internationale Ontwikkelingsstudies

Werk aan actuele ontwikkelingsvraagstukken zoals armoedebestrijding, vluchtelingenstromen en voedselzekerheid. Je houdt je bezig met veranderingen in levensomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden en Europa.

BSc Gezondheid en Maatschappij

Zet je in voor een gezonde maatschappij vanuit een sociaalwetenschappelijke invalshoek. Je leert dat gezondheid van mensen veel te maken heeft met hun leefstijl en leefomgeving.

BSc Communicatie en Life Sciences

Sla een brug tussen wetenschap en samenleving en begeleid onderhandelingen over ruimtegebruik, natuur, milieu, water en gezondheid. Je leert over effectieve communicatiestrategieën, media en voorwaarden om effectieve boodschappen te ontwikkelen.

Vergelijk met opleidingen bij andere instellingen

Bedrijfswetenschappen kun je aan bijna elke universiteit studeren. Het wordt daar vaak gecombineerd met bedrijfseconomie of micro/macro economie. Elke universiteit heeft een eigen specialisme. Sommige universiteiten zijn erg goed in financiële bedrijfseconomie, andere focussen zich vooral op de zakelijke dienstverlening.

Hieronder vind je de verschillen tussen BSc Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen en Bedrijfswetenschappen, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde en Technische bedrijfskunde.

Rijksuniversiteit Groningen

Verwante opleidingen vind je onder andere aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Bij de BSc Bedrijfseconomie ligt de focus op het runnen van organisaties vanuit een economische invalshoek. De BSc Bedrijfskunde richt zich op consultancy en de BSc Technische bedrijfskunde houdt zich bezig met het verbeteren van concrete producten en diensten. Daarbij is er veel aandacht voor het leren gebruiken van softwarepakketten en elektronische literatuurbronnen en het ontwikkelen van kosten- en tijdsbesef.

Technische Universiteit Eindhoven

Aan de Technische Universiteit Eindhoven kun je de BSc Technische Bedrijfskunde (voor de zorg) volgen. Hier krijg je te maken met meer technische vakken zoals informatiesystemen, modelbouw en procestechnologie. Deze BSc is de zorgvariant waarbij je leert hoe je de zorg kan ondersteunen met techniek. Daarom krijg je bijvoorbeeld extra vakken over zorglogistiek en informatiesystemen in de medische sector.

De Radboud Universiteit Nijmegen

De Radboud Universiteit Nijmegen biedt de BSc Bedrijfswetenschappen. Hier is aandacht voor sociale bedrijfskunde met wat meer psychologie.

Erasmus University Rotterdam

Aan de RSM Erasmus University Rotterdam is de BSc Bedrijfskunde meer gericht op het bedrijfsleven en de bedrijfskant.

Vrije Universiteit Amsterdam

De BSc Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam richt zich als enige volledig op de zakelijke dienstverlening.