Dossier
Groen in de stad
Een groene omgeving heeft veel voordelen. Het heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van een wijk. Bedrijven vestigen zich graag in een groene omgeving en onroerend goed is gewilder, waardoor de economische groei van een stad wordt versterkt. Wageningen University & Research doet samen met partners al jaren onderzoek naar de effecten van groen in de stad.
Waarom groen in de stad?
Groen in de stad verbetert het milieu, zorgt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en verkoelt in warme periodes. Groen is ook essentieel voor een klimaatbestendige en duurzame omgeving. Daarnaast is er een aangetoond positief effect op de gezondheid en sociale verbindingen van mensen die in een groene omgeving wonen, werken en recreëren.
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan
Publicaties
-
Increasing the purchase intentions for suboptimal products : Comparing potential marketing strategies
-
Associating structural characteristics to immunomodulating properties of carrot rhamnogalacturonan-I fractions
-
Visible and near-infrared spectral imaging combined with robust regression for predicting firmness, fatness, and compositional properties of fresh pork bellies
-
Effect of polymeric matrix in anion-exchange membranes on nitrate-chloride separations
-
Consumer acceptance of mycelium as protein source
-
Dietary starch, non-starch polysaccharides and their interactions affect nutrient digestibility, faecal waste production and characteristics differentially in three salmonids : Rainbow trout, Atlantic salmon and Arctic charr
-
Effects of settleable versus unsettled biofloc removal strategy on aquaculture system performance and microbial community
-
Can earthworms and root traits improve plant struvite-P uptake? A field mesocosm study
-
Plate size or plating? Effects of visual food presentation on liking, appetite, and food-evoked emotions in online and real-life contexts
-
Unravelling the dominant role of phosphorylation degree in governing the functionality of reassembled casein micelles : Implications for future dairy production through precision fermentation