Studierichtingen

Iets studeren met... bijvoorbeeld duurzaamheid? Als je nog niet precies weet wat je wilt gaan studeren aan de universiteit, maar je weet al wel een bepaalde interessegebied zoals voedsel, klimaat of gezondheid. Dan kun jij je vanuit hier verder oriënteren op een passende studie. Bekijk de verschillende studierichtingen en laat je inspireren door de opleidingen die daarbij horen!

Ontdek opleidingen op interessegebied

 • Voedsel

  Van grond tot mond: wil jij iets betekenen in voedsel? Of het nu gaat om verbeteren van planten, het diervriendelijker maken van voedselproductie, voedselkwaliteit en -veiligheid of het effect van voedsel op onze gezondheid, zet je tanden in een opleiding die bij deze interesse past.

 • Klimaat

  Een modderstroom in Bangladesh, verslechterde lucht en ecosystemen... Om met de effecten van klimaatverandering om te gaan pas je je aan of ga je het tegen. Bij WUR leer je over beide én kijk je verder. Wetenschappelijk uitgedacht met de voeten in de klei uitgevoerd.

 • Maatschappij

  Hoe we samenleven in de maatschappij heeft enorme invloed op ons. Onze groene omgeving, beleid van de overheid, berichten in de media, onze volgende reisbestemming etc. Op al die vlakken kunnen we duurzamere keuzes maken, maar ook met een opleiding bij WUR.

 • Natuur

  Natuur is overal. Denk aan je kamerplant, (moes)tuin of het bos. En de kracht van de natuur reikt ver: van ieniemienie cellen voor een nieuw vaccin of bron van energie, naar ecosystemen, planten en bossen tot het beheer en ontwerp van onze groene omgeving. Start je WUR opleiding over natuur hier.

 • Gezondheid

  Chocola of wortels als snack? Wil jij preventief iets bijdragen aan de gezondheid van mens of dier? Studeer dan iets met gezondheid bij WUR. Van cellen, organen en weefsels tot maatschappelijke en culturele invloeden op een gezond leven. Ontdek wat bij jou past en kom die gezonde impact maken.

Of wil je iets studeren met...

 • Communicatie

  Communicatie is van iedereen maar met communicatie écht impact maken wordt meer en meer specialisme. Specifiek iets studeren met communicatie bij WUR? Dan ga je bezig met communicatie rondom typische WUR-thema's als klimaat, duurzaamheid, gezondheid en voedsel.

 • Economie

  Economie en duurzaamheid lijken soms lijnrecht tegenover elkaar te staan. Maar dat dat niet zo hoeft te zijn bewijzen onze WUR-opleidingen die gaan over economie. Maar dan wel met een groene link met voedsel, klimaat of verstedelijking. Draag ook bij aan die groene revolutie.

 • Technologie

  Innovatie kan niet zonder technologie. Bij WUR gebruik je technologie bij het verbeteren van planten of het ontwikkelen van nieuwe vaccins, biobrandstoffen en voedsel. Met technologie valt er nog zoveel te ontdekken. Welkom in de toekomst, welkom bij WUR!