Studentenverhaal

Het leuke is dat de WUR heel praktisch is ingesteld, met veel groepswerk en praktijkopdrachten

Fenna den Hartog, student Urban Environmental Management

Het studeren aan de WUR bevalt mij super goed en als je als afgestudeerde HBO'er interesse hebt in een bepaald vakgebied binnen de WUR, kan ik je zeker aanraden om de stap te nemen en er gewoon voor te gaan.
Fenna den Hartog, student Urban Environmental Management

Achtergrond

Na mijn VWO ben ik begonnen aan de RUG (Groningen). Ik was toen net 18 geworden en ontdekte al snel dat ik nog lang niet klaar was voor de universiteit. Ik ben een jaar later gestart met mijn HBO studie Human Technology aan de Hanze Hogeschool. Het was ongeveer in jaar twee dat ik bij mezelf een enorme passie ontdekte voor duurzaamheid en maatschappelijke problemen. Ik voelde me heel erg betrokken en was sterk van mening dat veranderingen/transities hier in Nederland niet snel genoeg gingen. Mijn studie bood mij de ruimte om mezelf daar meer in te verdiepen. Toen ik in jaar drie op uitwisseling ging naar Taipei in Taiwan, vroeg iemand van de universiteit aan mij waar ik vandaan kwam. Toen ik zei dat ik uit Nederland kwam zeiden ze; 'Oh you're from the Netherlands? So you have Wageningen!' 

Studeren aan de WUR

Vanaf dat moment ben ik me gaan verdiepen in de WUR en toen snapte ik waarom ze er in Taiwan zo enthousiast over waren. Het was voor mij ook al snel duidelijk dat ik hier naartoe wilde na mijn bachelor. Ik doe nu de master Urban Environmental Management waar we ons vooral bezighouden met het verduurzamen van steden. Steden komen namelijk in de toekomst (en nu ook al) voor enorme uitdagingen te staan. Daarnaast vind ik de dynamiek van steden enorm interessant. Als ik aan een aantal eisen voldeed kon ik zo doorstromen naar deze master dus dit was heel erg gunstig. Ik was op de een of andere manier wel een beetje bang dat ik het nog wel moeilijk zou krijgen, maar dit viel reuze mee. Ik ben gewoon volledig op mijn plek hier. Het leuke is dat de WUR heel praktisch is ingesteld, met veel groepswerk en praktijkopdrachten. What’s new? Dit was ik vanuit het HBO natuurlijk wel gewend. Daarnaast ben je volledig vrij om je eigen thesis track samen te stellen en kan je dus de vakken kiezen die je interessant vindt en bij je passen. 

Toekomst

Ik begin straks aan mijn tweede jaar, en zal in september starten met mijn stage bij Duneworks. Dit is een onderzoeks/consultancy bureau in duurzaamheid. Hier ga ik me bezighouden met een project genaamd Nature4Cities. Daarna volgt mijn scriptie en dan ben ik alweer klaar. Het studeren aan de WUR bevalt mij super goed en als je als afgestudeerde HBO'er interesse hebt in een bepaald vakgebied binnen de WUR, kan ik je zeker aanraden om de stap te nemen en er gewoon voor te gaan. 

Meer over Urban Environmental Management