kinderen doen proeven

Junior Science Lab

Speciaal voor kinderen van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs organiseert het Wetenschapsknooppunt Wageningen University & Research Junior Science Labs. De kinderen gaan als echte onderzoekers te werk in de praktijkruimtes van de Universiteit.

Op maandag 13 mei 2024 openen de inschrijvingen voor het Junior Science Lab 2024. Deelname kost €11 per kind. We willen alle kinderen (ongeacht de financiële situatie) de kans geven om deel te nemen aan een Junior Science Lab. Daarom hebben we, net als vorig jaar, per JSL 2 gratis plekken beschikbaar. Vanaf 13 mei kun je je aanmelden voor deze plekken door een e-mail te sturen naar wetenschapsknooppunt@wur.nl.

In juni 2024 bieden we drie verschillende Junior Science Labs aan:

Smaak en Algen behouden dezelfde opzet als vorig jaar, dus als je al hebt deelgenomen aan een van deze thema's in 2023, meld je dan dit jaar voor een ander thema aan. 'Ontwerp je schoolplein' is nieuw en nog niet eerder als JSL aangeboden.

  • Smaak (5 juni | 14:30 - 17:00 uur)

    • Smaak is een belangrijke eigenschap van voedingsmiddelen. Welke smaken zijn er allemaal? En waarom zijn al je zintuigen zo belangrijk bij het eten? Dat gaan de kinderen samen met voedingsexperts en masterstudenten Lisa en Noortje van Wageningen Universiteit onderzoeken.
  • Algen (12 juni | 14:30 - 17:00 uur)

    • Algen zijn misschien wel het voedsel van de toekomst. Tijdens JSL leren we van Roosmarijn (masterstudent Biologie) waarom algen het groene goud worden genoemd, waar we ze allemaal voor kunnen gebruiken en hoe we ze het beste kunnen laten groeien!
  • Ontwerp je schoolplein (5 juni | 14:30 - 17:00 uur)

    • Wat maakt een schoolplein nou echt geweldig? Samen met Josefien (student landschapsarchitectuur) gaan de leerlingen op zoek naar de mogelijkheden voor een eigen schoolplein. Het moet niet alleen leuk, maar ook veilig zijn.

Zorg dat je de nieuwsbrief ontvangt zodat je als eerste op de hoogte bent van de opening van de inschrijvingen.

Terugblik Junior Science Lab 2023

Klik op een van de Junior Science Labs hierboven voor meer informatie en om de foto's te bekijken.


Terugblik Junior Science Labs 2022

Klik op het Junior Science Lab voor meer informatie.