Voor wetenschappers

Of je nu student, docent of onderzoeker (in opleiding) bent, als medewerker van Wageningen University & Research kunnen wij bij het Wetenschapsknooppunt jouw hulp goed gebruiken!

Wetenschapsknooppunt Wageningen University (WKWU) brengt de basisschool in contact met wetenschap. We zorgen dat Wetenschappers naar de klas komen en nodigen kinderen en hun leerkrachten uit op de universiteit. Zo worden elk jaar leerkrachten, pabo-studenten en basisschoolleerlingen enthousiast gemaakt voor de vakgebieden binnen de WUR.

Tijdens onze activiteiten staat het overbrengen van kennis en attitude op het gebied van onderzoekend en ontwerpend leren en wetenschapswijsheid centraal. Daarvoor zijn we altijd op zoek naar enthousiaste wetenschappers die graag iets willen delen over hun vakgebied en zich actief in willen zetten om kinderen in contact te brengen met wetenschap en technologie. Al 35 wetenschappers van de WUR nemen deel aan de activiteiten van het Wetenschapsknooppunt!

Wat voor activiteiten organiseren wij?

  • Wetenschapper in de klas: Wetenschappers gaan naar basisscholen toe om een les te verzorgen voor groep 5/6.
  • Junior Science Lab: Kinderen gaan als echte onderzoekers te werk in de praktijkruimtes van de Universiteit onder toeziend oog van wetenschappers.
  • Kinderuniversiteit: Elk jaar geven twee hoogleraren of wetenschappers van Wageningen University & Research college aan 200 kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool.

Bekijk ons complete aanbod

Ondersteuning

Wetenschappers die meewerken aan de activiteiten worden hierin ondersteund door medewerkers van het Wetenschapsknooppunt. Samen werken we aan de vertaling van onderzoek naar een begrijpelijke activiteit voor kinderen, welke aansluit bij hun leefwereld.

PhD’ers van Wageningen University & Research kunnen de gemaakte uren voor het Wetenschapsknoppunt in de meeste gevallen opvoeren in hun TSP Plan

Ervaringen van collega's

Ik zet mij in voor het Wetenschapsknooppunt omdat het leuk is om kennis over te dragen en kinderen en leerlingen te enthousiasmeren voor ons onderzoek en onderzoek in het algemeen
Dr. Ir. Wieger Wamelink, Senior Ecoloog
Ik vind het fantastisch wanneer ik erin slaag om mijn eigen enthousiasme over mijn onderwerp over te dragen op anderen
Dr. Clara Belzer, Universitair Hoofddocent Microbiology en ambassadeur Wetenschapsknooppunt
Door les te geven aan kinderen, snap ik weer waarom ik wetenschapper ben
Dr. Ir. Monica Mars, Associate Professor Humane Voeding & Gezondheid
Ik kan veel leren van de creativiteit en openheid van de kinderen
Prof. Dr. Maria Barbosa, Professor Bioprocess Engineering en directeur AlgaePARC
Werken met middelbare scholieren verbreedt mijn horizon
Dr. Ir. Marcel Janssen, Associate Professor Bioprocess Engineering
Samen met leerlingen onderzoek doen is inspirerend
Dr. ir. Arnold van Vliet, bioloog

Wil jij je ook inzetten voor het Wetenschapsknooppunt?

Heb je interesse in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt? Vul dan het formulier in en dan nemen we contact met je op voor een kennismaking.

logo_provincie_gelderland.png

logo_Techniekpact.png

CHE algemeen full colour (eps).jpg