Project

Taste Lessons

Om de groeiende wereldbevolking in de toekomst van voldoende eiwitten te kunnen voorzien, zullen we naast de bekende eiwitbronnen ook alternatieve eiwitbronnen moeten gaan zoeken. In deze Junior Science Lab maken kinderen kennis met deze nieuwe eiwitbronnen.

  • Om de groeiende wereldbevolking in de toekomst van voldoende eiwitten te kunnen voorzien, zullen we naast de bekende eiwitbronnen ook alternatieve eiwitbronnen moeten gaan zoeken. Om leerlingen van groep 6, 7 en 8 hiermee bekend te maken wordt een Junior Science Lab georganiseerd, in samenwerking met Smaaklessen en het Wetenschapsknooppunt Wageningen University.

Tijdens de Junior Science Lab maken kinderen kennis met alternatieve eiwitbronnen. Ze krijgen een college van een echte wetenschapper, ze gaan insecten proeven en zelf aan de slag met een lekker recept met deze eiwitbronnen. Ook zal er worden geprobeerd het Nederlandse record Koken door kinderen te verbeteren. Dat is nu nog in handen door kinderen uit Heerenveen, waar 200 kinderen samen gekookt hebben. De Junior Science Lab zal plaatsvinden op woensdag 8 juni. Inschrijven kan via de website van het Wetenschapsknooppunt. Houdt hun nieuwsbrief daarvoor in de gaten.

Publicaties