Traineeship voor IT-professionals

Start je carrière als IT-professional bij Wageningen University & Research (WUR). In dit persoonlijke programma ga je op zoek naar jouw kwaliteiten in drie fases: Oriëntatie, Richting bepalen en Specialisatie. In 18 maanden werk je aan verschillende projecten bij WUR!

 • shutterstock_1453683488-II-1200x628.jpg

Wat houdt het traineeship in ?

 • 18 maanden
 • Persoonlijke begeleiding
 • Soft en hard skills-trainingen
 • Veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling
 • Ontwikkeling tot IT engineer of functioneel beheerder

De 3 fases

Fase 1. Orientatie: De eerste fase staat in het teken van oriëntatie samen met je collega-trainees; het leren kennen van de organisatie, verschillende kanten van IT, en alle soorten werkzaamheden die je bij ons tegenkomt. Tijdens deze fase staat ook het ontdekken van je eigen interesses en kwaliteiten binnen IT Operations centraal.

Fase 2. Richting bepalen: In de tweede fase bepaal je jouw inhoudelijke richting: waar zit je affiniteit en talent het meest? Je stelt duidelijke opleidingsdoelen en maakt keuzes voor de verdere invulling van je traineeship. In deze fase ga je meelopen met verschillende multidisciplinaire teams en krijg je een rol binnen projecten.

Fase 3. Specialisatie: Nu is het tijd voor jouw specialisatie. Dit laatste half jaar van het traineeship zijn je doelstellingen nog concreter en je wordt onderdeel van het multidisciplinaire team van jouw keuze.

Wat levert het je op?

 • Persoonlijke groei
 • Hechte groep traineecollega's
 • Werkervaring in verschillende multidisciplinaire IT-teams bij IT Operations
 • Diverse certificeringen
 • Gezellige borrels

Hoe is de begeleiding vanuit WUR?

Je krijgt een persoonlijke coach die jouw vraagbaak is en je tijdens het hele traineeship helpt. Op de werkvloer krijg je een buddy toegewezen die je helpt met alle vakinhoudelijke uitdagingen.

Maak herinneringen

Samen met je traineecollega's kom je regelmatig samen, waar uiteraard ook ruimte is voor gezelligheid. Zo kun je je ervaringen delen en met elkaar het traject volgen.

Dit krijg je van ons

En dan verder: een carrière bij WUR

Na het succesvol afronden van het traineeship is er een plek voor jou bij één van de teams. Bij ons staat jouw groei centraal en je kunt jezelf verder blijven ontwikkelen met jouw opleidingsbudget. Jouw toekomst begint hier en wij zijn klaar om die samen met jou vorm te geven.

Waarom werken bij WUR?

Wij vroegen onze medewerkers wat het zo interessant maakt om te werken bij WUR. Hieruit kwam een duidelijke top 6 naar voren van positieve punten en goede redenen om te komen werken bij WUR.

Het WUR IT-traineeship was voor mij erg waardevol. Ik wist al dat ik IT interessant vond, maar nog niet precies welke richting ik op wilde gaan. Dit traineeship gaf mij de vrijheid en de kans om ervaring op te doen in verschillende takken van de IT-wereld.
Kiara Stolwijk - IT trainee

Hoe ziet het IT traineeprogramma eruit?

In 18 maanden krijg je de kans om ervaring op te doen via opdrachten binnen IT-teams van WUR, waarbij je een aantal keer wisselt. In deze periode voer je verschillende opdrachten uit op het gebied van technisch en functioneel beheer. Je werkt aan jouw kwaliteiten in drie fases: eerst een oriëntatiefase, daarna ga je je richting bepalen waarna je je kunt specialiseren.

Vacature Traineeship:

Ben je enthousiast geworden?
Volg deze stappen:

 1. Solliciteer!
 2. Ontmoet onze mensen
 3. Je tekent je contract
 4. Start je traineeship september!