dierenwelzijn diergezondheid animal health welfare wageningen livestock research

Dierenwelzijn en gezondheid

Wereldwijd consumeren mensen veel dierlijke eiwitten, zoals- eieren, vlees en zuivel. Het is belangrijk dat de dieren die daarvoor zorgen een goed leven hebben. Kennisontwikkeling over dierenwelzijn en gezondheid draagt daaraan bij. Wageningen Livestock Research helpt bedrijven, organisaties en overheden met kennisvragen en oplossingen.

Gezonde dieren met positieve emoties

Een dier dat niet gezond is, voelt zich niet goed. Omgekeerd is een dier dat lekker in zijn vel zit, robuuster, gezonder en minder bevattelijk voor ziekten. Dierenwelzijn betekent dat dieren zoveel mogelijk aan hun natuurlijke behoeften kunnen voldoen. Mét ruimte voor positieve emoties, zoals het dier deze zelf ervaart.

Ga verder naar:

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

40 experts werken met innovatieve methoden
 

Onze 40 dierenartsen, dierwetenschappers, gedragsexperts en fysiologen hebben jarenlange ervaring met onderzoek naar welzijn en gezondheid van dieren. Om objectief te meten, maken we gebruik van smart farming: sensoren, real-time monitoring, en big data analyses. Daarbij werken we aan dashboards met early-warning en decision support systemen. Zo kan een veehouder snel ingrijpen om het welzijn van de dieren te borgen.

Bekijk onze showcases

Multidisciplinair onderzoek


Doordat wij kennis van verschillende domeinen met elkaar verbinden, kunnen we dierenwelzijn en gezondheid duiden. In de toekomst zal een breed scala aan veehouderijsystemen ontstaan met diverse (product)concepten voor dierenwelzijn en duurzaamheid waaruit de consument kan kiezen. Met onze kennis en expertise spelen wij een belangrijke rol in deze ontwikkeling.

Leg uw onderzoeksvraag bij ons neer