Wetenschap(per) in de klas

Wat willen jouw leerlingen weten over planten, dieren, voeding of bijvoorbeeld klimaat? Onderzoekers van Wageningen University & Research komen er graag in jouw klas over vertellen en doen onderzoekjes met de kinderen. Kies een onderwerp dat bij jouw klas past!

Wetenschapper in de klas is voor groep 5 en 6 ontwikkeld. Enkele lessen zijn ook geschikt voor groep 4. Er is keus uit een vast aanbod lessen. Een aantal lessen wordt één maal per schooljaar aangeboden.

Wetenschapper in de Klas aanvragen

Let op: Door op het aanvraagformulier de voorwaarden te accepteren ga je een overeenkomst aan en is de school verplicht Wetenschapsknooppunt Wageningen voor deze activiteit te betalen.

Tarief en voorwaarden

  • Voor scholen uit de regio geldt een tarief van €81 voor een les van 90 minuten. Komt jullie school uit Wageningen? Zie dan het kopje 'Kosteloos voor Wageningse scholen'.
  • De school ligt voor een enkele reis niet meer dan 35 minuten van Wageningen Campus af.
  • De onderzoeker vervangt niet de rol van de leerkracht. Wij verwachten dan ook dat de leerkracht tijdens het bezoek aanwezig blijft in de klas.
  • De groepsgrootte is maximaal 28 leerlingen.
  • Houd rekening met een doorlooptijd van minimaal 4 weken van aanvraag tot het bezoek van de wetenschapper.
  • Wij vragen leerkrachten vriendelijk het evaluatieformulier direct na het bezoek van de wetenschapper in te vullen.
  • Wetenschapsknooppunt Wageningen behoudt zich het recht voor te allen tijde de les te wijzigen of te cancelen. Wanneer de les wordt gecanceld door ons, ontvangt de school uiteraard geen factuur.
  • Aanvragen is alleen mogelijk wanneer je in het aanvraagformulier aanvinkt dat je met de bovenstaande voorwaarden akkoord gaat.

Het evaluatieformulier vind je hier

Kosteloos voor Wageningse scholen

Scholen uit Wageningen kunnen één les per schooljaar kosteloos aanvragen dankzij samenwerking met IVN Het Groene Wiel. Wanneer je dit wilt, moet je je bij het planningsprogramma van IVN Het Groene Wiel aanmelden. Je ontvangt dan via mail de juiste aanmeldlink voor Wageningse scholen.

Op maat

Ligt je school buiten de regio, geef je les aan groep 7, is de groep groter dan 28 leerlingen, wil je een wetenschapper aanvragen die al bezet is of organiseer je een projectweek en wil je een onderzoeker die niet aangeboden wordt? Geef je wensen aan via het aanvraagformulier en wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Geef bij onderwerp 'Op maat' aan. Voor een les op maat geldt een aangepast tarief.

Aanvraagformulier Wetenschapper in de Klas

In voorbereiding op de les

TOOL

De webapp TOOL is een digitaal hulpmiddel die leerkrachten en kinderen helpt bij het zelfstandig uitvoeren van een onderzoek of een ontwerp. Gebruik TOOL bij de voorbereiding voor 'wetenschapper in de klas' of ná de les.

Ontdek TOOL

Laat je inspireren!

Het Wetenschapsknooppunt Wageningen heeft samen met wetenschappers en leerkrachten diverse lesmaterialen en onderwerpen voor het Junior Science Lab ontwikkeld. Sommige sluiten uitstekend aan bij het aanbod Wetenschapper in de klas.

Bekijk onze lesmaterialen

Bekijk het Junior Science Lab

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de activiteiten van het Wetenschapsknooppunt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wetenschapper aangevraagd, en dan?

Wanneer aan de voorwaarden is voldaan, ontvang je de contactgegevens van de wetenschapper van ons. De datum, het tijdstip van de les en de verwachtingen worden door de leerkracht en de wetenschapper besproken. Zodra de datum gekozen is, ontvangen wij deze graag van je, zodat wij weten wanneer het bezoek plaats vindt.

Beschikbare lessen voor schooljaar 2023/2024

De onderstaande lessen zijn niet (meer) te boeken in 2023/2024

Onderstaande lessen zijn voorlopig nog niet te boeken

logo_provincie_gelderland.png

logo_Techniekpact.png

Wetenschapper in de Klas wordt uitgevoerd in opdracht van Provincie Gelderland voor Techniekpact.