Dierenwelzijn & gezondheid

Een dier dat lekker in zijn vel zit is robuuster en minder bevattelijk voor ziekten. De dierenwelzijn en gezondheid experts van Wageningen Livestock Research ontwikkelen innovatieve en praktische oplossingen die zorgen dat landbouwhuisdieren een goed en gezond leven hebben. Een leven dat zoveel mogelijk aan hun natuurlijke behoeften voldoet. Onze klanten en opdrachtgevers zijn divers; van overheid tot NGO’s en de private sector.

  • Onderzoek naar dierenwelzijn en gezondheid

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Onze 40 dierenartsen, dierwetenschappers, gedragsexperts en fysiologen hebben jarenlange ervaring met onderzoek naar welzijn en gezondheid van dieren. Onze expertise omvat:

  • Gebruik van sensoren, real-time monitoring, big data analyses en zelflerende algoritmen om de behoeften van dieren te beoordelen
  • Dashboards met early-warning en decision support systemen, zodat een veehouder snel kan ingrijpen om het welzijn van de dieren te borgen
  • Kennis over dierenwelzijn en diergezondheid aan elkaar verbinden om onderzoeksresultaten te duiden
  • Vragen over de overgang naar een duurzamer en circulair systeem, met oog voor dierenwelzijn

Neem contact op met afdelingshoofd Yvette de Haas en formuleer samen een passende oplossing voor uw kennisvragen over dierenwelzijn en gezondheid.