Wetenschapper in de klas

Wat willen jouw leerlingen weten over planten, dieren, voeding of bijvoorbeeld klimaat? Wetenschappers van Wageningen University & Research komen er graag in jouw klas over vertellen en doen onderzoekjes met de kinderen. Het lesaanbod is royaal. Kies een "wetenschapper in de klas" die bij jouw klas past!

Wetenschapper in de klas is voor groep 5 en 6 ontwikkeld. Enkele lessen zijn ook geschikt voor groep 4. Er is keus uit een vast aanbod lessen. Een aantal lessen wordt één maal per schooljaar aangeboden. Klik op + Lesonderwerp wetenschappers voor ons actuele aanbod.

  Lesonderwerp wetenschappers

  Tarief en voorwaarden

  • Voor scholen uit de regio geldt een tarief van €75 voor een les van 90 minuten. Komt jullie school uit Wageningen? Zie dan dan het kopje 'Kosteloos voor Wageningse scholen'.
  • De school ligt voor een enkele reis niet meer dan 35 minuten van Wageningen Campus af.
  • De wetenschapper vervangt niet de rol van de leerkracht. Wij verwachten dan ook dat de leerkracht tijdens het bezoek aanwezig blijft in de klas.
  • De groepsgrootte is maximaal 28 leerlingen.
  • Houd rekening met een doorlooptijd van minimaal 4 weken van aanvraag tot het bezoek van de wetenschapper.
  • Wij vragen leerkrachten vriendelijk het evaluatieformulier* direct na het bezoek van de wetenschapper in te vullen.
  • Wetenschapsknooppunt Wageningen behoudt zich het recht voor ten allen tijde de les te wijzigen of te cancelen. Wanneer de les wordt gecanceld door ons, ontvangt de school uiteraard geen factuur.
  • Aanvragen is alleen mogelijk wanneer je in het aanvraagformulier aanvinkt dat je met de bovenstaande voorwaarden akkoord gaat.

  *Naar het evaluatieformulier

  Kosteloos voor Wageningse scholen

  Scholen uit Wageningen kunnen één les per schooljaar kosteloos aanvragen dankzij samenwerking met de gemeente Wageningen en Natuur Milieu Educatie (NME) "Het Groene Wiel". Wanneer je dit wilt, moet je zowel via onze website als die van NME een aanvraag indienen. Typ op de website van NME bij Deel van titel of omschrijving ‘Wetenschapper in de klas’.  

  Dien ook via Het groene Wiel een aanvraag in

  Wetenschapper op maat

  Ligt je school buiten de regio, geef je les aan groep 7, is de groep groter dan 28 leerlingen, wil je een wetenschapper aanvragen die al bezet is of organiseer je een projectweek en wil je een wetenschapper die niet aangeboden wordt? Geef je wensen aan via het aanvraagformulier en wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.

  Voor een wetenschapper op maat geldt een aangepast tarief.

  Aanvragen

  Je kunt een wetenschapper in de klas aanvragen via de button. Wanneer aan de voorwaarden is voldaan, ontvang je de contactgegevens van de wetenschapper van ons. De datum, het tijdstip van de les en de verwachtingen worden door de leerkracht en de wetenschapper besproken. Zodra de datum gekozen is, ontvangen wij deze graag van je, zodat wij weten wanneer het bezoek plaats vindt.

  Vraag een wetenschapper aan

  Let op: Door op het aanvraagformulier de voorwaarden te accepteren ga je een overeenkomst aan en is de school verplicht Wetenschapsknooppunt Wageningen voor de wetenschapper in de klas te betalen.