Na de opleiding - BSc Voeding en Gezondheid

Wat kun je worden? Na de masteropleiding Nutrition and Health is voor afgestudeerden het onderzoek een belangrijk werkterrein. Bijna de helft van de afgestudeerden heeft een baan als onderzoeker op het gebied van voedingsleer, epidemiologie, toxicologie of gezondheidsleer. Onze alumni vertellen hieronder welk baan zij hebben.

Beroepen na je bachelor

Een logische stap na de bachelor is het volgen van de masteropleiding Nutrition and Health. Na de master heb je de kennis en vaardigheden om voedingskundig onderzoek uit te voeren. Denk hierbij aan onderzoek naar de rol van voeding en leefwijze op het ontstaan van ziekten. Of naar de effecten van voeding op de werking van het lichaam en de mechanismen die hieraan ten grondslag liggen. Of denk aan het bestuderen van de invloed van smaak, geur en textuur van levensmiddelen op verzadiging en de functie van de hersenen hierbij.

Afgestudeerden werken onder andere bij universiteiten, onderzoeksinstellingen (zoals de RIVM of TNO), (academische) ziekenhuizen, (semi-) overheid (zoals de GGD, de Voedsel en Waren Autoriteit), NGO’s in binnen- of buitenland (zoals de Hartstichting, het Nederlands Kankerinstituut, FAO en de WHO) en in het bedrijfsleven (zoals bij Friesland Campina, Unilever of Danone).

Veel voorkomende functies

Voedingsonderzoeker, voedingskundige, promovendus (AIO), postdoctoraal onderzoeker, epidemioloog, toxicoloog, project medewerker/manager, adviseur gezondheidsbevordering, beleidsmedewerker of zelfstandig adviseur.

Afgestudeerden vertellen