Diervoeding & voersystemen
Voor alle veehouderijsectoren biedt Wageningen Livestock Research bedrijfsleven, branche- en ketenorganisaties en (Europese) overheden ontwikkelingsmogelijkheden voor praktijkgerichte innovaties op het gebied van diervoeding en voersystemen.
Wat kunnen wij voor u betekenen?
Voor ons onderzoek beschikken we voor de melkveehouderij over innovatiecentrum Dairy Campus en werken we veel samen voor praktijkonderzoek. Ook voor meer fundamenteel onderzoek aan het individuele dier kunt u bij ons terecht. Onze expertise omvat:
- Nutrigenomics, metabolomics en microbioom analyse
- De relatie tussen diervoeding en de ecologische voetafdruk (bijv. methaan, stikstof), biodiversiteit en resource efficiency
- Effecten van voeding en voedermiddelen op diergezondheid, welzijn en gedrag
- Voederwaardering en het inpassen van bijproducten voor een circulaire economie
- Studies naar de effectiviteit en veiligheid van diervoederadditieven en nieuwe voedermiddelen
Neem contact op met afdelingshoofd Roselinde Goselink en formuleer samen een passende oplossing voor uw kennisvragen over diervoeding en voersystemen.
Publicaties
-
Verandering in microbiële samenstelling van zandgrond na mengen met urine, feces, of drijfmest van melkkoeien
-
Endogenous small intestinal microbiome determinants of transient colonisation efficiency by bacteria from fermented dairy products : a randomised controlled trial
-
Grip op Gras 2.0 Wageningen University & Research : Een onderzoek en ontwikkkelopdracht van de WUR, over het ontwikkelen van een webapplicatie die melkveehouders ondersteunt in hun dagelijks management.
-
Bioconversion of Different Waste Streams of Animal and Vegetal Origin and Manure by Black Soldier Fly Larvae Hermetia illucens L. (Diptera: Stratiomyidae)
-
Samenstelling mestproducten uit innovatieve stalsystemen in de melkvee-, varkens- en kalverhouderij : PPS, betere stal, betere mest, betere oogst
-
VEM-systeem nog steeds actueel'
-
Yellow mealworms (Tenebrio molitor) as an alternative animal feed source : A comprehensive characterization of nutritional values and the larval gut microbiome
-
Effect of partial exchange of lactose with fat in milk replacer on performance and blood metabolites of Holstein calves
-
Seaweed as a novel protein source for broilers
-
A healthy diet for a growing population: a case study of Arua, Uganda