Project

InCiTis

Het INCiTiS-FOOD project introduceert circulaire agro-voedingstechnologieën, -praktijken en -bedrijfsmodellen in Afrikaanse steden om voedselonzekerheid en proteïne te korten tegen te gaan. Ze promoten daarnaast een vermindering van het land en water gebruik.

Wat kunnen we doen om de voedselzekerheid in de Afrikaanse stadsregio's te verbeteren en de ecologische voetafdruk van het voedselsysteem te verkleinen en tegelijkertijd bij te dragen aan circulariteit? De doelstellingen van het InCiTiS project zijn om de voedselsystemen in de Afrikaanse stadsregio zodanig te verbeteren dat ze voldoen aan de vier dimensies van FNS:

  1. beschikbaarheid van voedzaam en veilig voedsel door lokale productie;
  2. toegang tot voedsel, inclusief betaalbaarheid;
  3. gebruik van voedsel, inclusief vermindering van voedselverspilling;
  4. voedselstabiliteit op elk moment.

Bovendien zal het project gemeenschappen mondiger maken door kansen te creëren voor agrovoedingsbedrijven in de hele toeleverings- en waardeketen en zal het milieurechtvaardigheid tot stand brengen door middel van transformatief voedselbeleid. InCiTiS-FOOD gaat met 8 LL in 3 Afrikaanse regio’s nieuwe geïntegreerde circulaire technologieën voor voedselproductie introduceren.

Publicaties