Foto: Guy Ackermans

Bibliotheek WUR

De bibliotheek van Wageningen University & Research (WUR Library) heeft een state-of-the-art collectie wetenschappelijke informatiebronnen. De Forum bibliotheek is een inspirerende omgeving om te studeren en mensen te ontmoeten. Informatiespecialisten kunnen je ondersteunen bij het zoeken naar literatuur, citatieanalyses, data management, open access en publiceren.

WUR Library is er niet alleen voor studenten en medewerkers van Wageningen University & Research. Iedereen is welkom om informatie te zoeken, te studeren of andere bibliotheekfaciliteiten te gebruiken.

Het onderwijs en onderzoek aan Wageningen University & Research is voornamelijk Engelstalig. Daarom is de meeste informatie van de bibliotheek alleen beschikbaar in het Engels. Op deze pagina vind je een samenvattend overzicht van de producten en diensten van de bibliotheek. Voor meer informatie verwijzen wij naar de relevante pagina's op de Engelstalige website van de bibliotheek.

Informatie vinden

WUR Library heeft een grote collectie informatiebronnen en databanken.

In WUR Library Search vind je de digitale en gedrukte publicaties die de bibliotheek zelf bezit, of waar de bibliotheek toegang toe geeft. Digitale informatie is op de campus vrij toegankelijk. Medewerkers en studenten hebben buiten de campus toegang tot gelicenseerde bronnen na inloggen via My Library. Externe gebruikers kunnen een gastaccount aanmaken om boeken te lenen. Via de gastcomputers in de Forum bibliotheek kunnen externe bezoekers de online bronnen inzien.

Workshops en cursussen

WUR Library verzorgt onderwijs in informatievaardigheden en organiseert daarnaast workshops en cursussen over het efficient zoeken naar wetenschappelijke literatuur, citeren en refereren (EndNote en Mendeley), auteursrecht en data management. Via de agenda op de homepage vind je de actuele tijden en locaties.

Meer informatie

Voor onderzoekers

Voor studenten

Voor PhD studenten

Voor docenten

Meer vragen?

Ga naar de veelgestelde vragen of neem contact op met de Servicedesk. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Schrijf je voor de nieuwsbrief via My Library of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.