Klinische voedingstrials ter onderbouwing van gezondheidsvoordelen

Over deze expertise
In het kort- Humane interventiestudies
- Ondersteuning van ontwerp tot uitvoering
- Van in-vitroscreening tot consumentenonderzoek
- Darmgezondheid, metabolisme & meer
Wij voeren klinische voedingstrials uit waarmee voedingsmiddelenbedrijven gezondheidseffecten van ingrediënten of producten kunnen onderbouwen en vertalen naar marktwaarde.
De vraag naar voedingsmiddelen met bewezen gezondheidseffecten neemt toe. Wageningen University & Research ondersteunt de voedingsindustrie met op maat gemaakte klinische voedingstrials om gezondheidsclaims wetenschappelijk te onderbouwen – van vezels die bijdragen aan een regelmatige stoelgang tot een snack die bloedsuikerpieken verlaagt.
We bieden maatwerk in studieopzet, projectmanagement, medisch-ethische procedures, en proefpersonenwerving via onze eigen database. Onze experts gebruiken zowel invasieve als niet-invasieve metingen en digitale vragenlijsten, gevolgd door data-analyse en wetenschappelijke publicatie (optioneel). Bedrijven krijgen bovendien advies over hoe ze de onderzoeksresultaten vertalen naar productontwikkeling en communicatie.
Wageningen heeft brede ervaring met trials rond verteerbaarheid, metabole gezondheid, immuunfunctie en darmgezondheid. In de Su-Pro studie onderzochten we bijvoorbeeld de verteerbaarheid van duurzame eiwitten en het effect op de darmgezondheid. In de FIBER studie ontvingen deelnemers thuis maaltijdboxen met vezelverrijkte producten om het effect op de stoelgang te meten. Andere studies richtten zich op de effecten van volkorenproducten en pure chocolade op de vaatgezondheid.
Gerelateerde faciliteiten (3)
Neem contact op met onze expert
Wilt u de gezondheidseffecten van uw product wetenschappelijk aantonen? Neem contact op met onze experts voor een klinische voedingstrial op maat.
dr. NJW (Nicole) de Wit
WR Onderzoeker


