Diversiteit en inclusie

Wageningen University & Research (WUR) streeft naar een inclusieve campus. Een universiteit en werkgever waar talent mag groeien en bloeien. Waar verschillen er mogen zijn, met als gezamenlijk doel “To explore the potential of nature and to improve the quality of life”.

Wageningen University & Research gelooft dat diversiteit en inclusie een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Onze ruim 13.000 studenten en meer dan 6.500 medewerkers vormen een inspirerende, creatieve en multiculturele populatie. Ze komen uit meer dan 100 landen, hebben verschillende achtergronden, religieuze overtuigingen, seksuele geaardheden, genderidentiteiten of functionele beperkingen.

Inclusieve campus

Wageningen University & Research streeft naar een inclusieve cultuur, waarin alle groepen en individuen zich welkom voelen. Hun stem wordt gehoord, ze worden gewaardeerd en gerespecteerd. Wij stellen alle studenten en medewerkers in staat volledig mee te doen tijdens hun studie en loopbaan bij WUR.

Om inclusie te bevorderen en te stimuleren bieden wij onder meer advies en ondersteuning op het gebied van persoonlijke en teamontwikkeling, (internationale) communicatievaardigheden, carrièreontwikkeling, welzijn en studievaardigheden. Wij richten ons op alle aspecten van diversiteit.

WUR als werkgever

Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elke persoon zich bij WUR thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. We geloven dat een inclusieve cultuur bijdraagt aan een positieve 'Employee Experience' die past bij de hedendaagse maatschappij. Daarom voert WUR al een aantal jaren actief beleid op het thema gender, diversiteit en inclusiviteit.

WUR probeert de cultuur van inclusiviteit, waarbij diversiteit de norm is, te versterken en te sturen door diverse (cultuur)interventies in te zetten.