Foto: Guy Ackermans

Bibliotheek WUR

De bibliotheek van Wageningen University & Research (WUR Library) biedt ondersteuning aan studenten en medewerkers op het gebied van zoeken naar literatuur, studeren, schrijven, citeren en data management.

Het onderwijs en onderzoek aan Wageningen University & Research is voornamelijk Engelstalig. Daarom is de meeste informatie van de bibliotheek alleen beschikbaar in het Engels. Op deze pagina vindt u een samenvattend overzicht van de producten en diensten van de bibliotheek. Voor meer informatie verwijzen wij naar de relevante pagina's op de Engelstalige website van de bibliotheek.

Informatie vinden

WUR Library heeft een grote collectie informatiebronnen en databanken.

In WUR Library Search vindt u de digitale en gedrukte publicaties die de bibliotheek zelf bezit, of waar de bibliotheek toegang toe geeft (en meer). Digitale informatie is op de campus vrij toegankelijk. Medewerkers en studenten hebben buiten de campus toegang tot de informatie na inloggen via My Library. Externe gebruikers kunnen een gastaccount aanmaken om toegang te krijgen tot diensten van WUR Library.

Demonstraties en cursussen

WUR Library verzorgt onderwijs in informatievaardigheden en organiseert demonstraties en cursussen over het omgaan met wetenschappelijke informatie. Dit behelst onder meer citeren en refereren (EndNote en Mendeley), auteursrecht en data management. Via de agenda op de homepage vindt u de actuele tijden en locaties.

Meer informatie

Voor onderzoekers

Voor studenten

Voor PhD studenten

Voor docenten

Meer vragen?

Ga naar de veelgestelde vragen of neem contact op met de Servicedesk. Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief via My Library of volg ons via Facebook of Twitter.