Expertisegebieden

Stel hier je vraag!

Altijd al een vraag aan een wetenschapper willen stellen? Stel hem hier! Medewerkers van de universiteit en van de pabo gaan hun best doen om jouw vraag te beantwoorden.

Kinderuniversiteit

Hoogleraren of wetenschappers van Wageningen UR geven college aan kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool. De Kinderuniversiteit is altijd de eerste woensdagmiddag van oktober.

Junior Science Lab

In het Junior Science Lab gaan kinderen van groep 6,7 en 8 van de basisschool als onderzoeker aan de slag op de universiteit.
JSL's zijn er eind mei - begin juni.

Lesactiviteiten

Basisschoolleerkrachten, wetenschappers en pabostudenten ontwikkelden samen lespakketten en inspiratiekaarten voor de basisschool rondom thema's van Wageningen UR (Life Sciences).

Wetenschapper in de klas

Aan de slag met wetenschap in de klas? Nodig een wetenschapper uit! Voor groep 5 en 6 van scholen in de regio is er een aanbod met korting.

Ontwerpwedstrijd

Ontdek-, onderzoek- en ontwerpwedstrijd voor de bovenbouwgroepen van het basisonderwijs. De finale is altijd eind maart.

Professionalisering

Door middel van nascholingsactiviteiten krijgen pabostudenten, leerkrachten en wetenschappers handvatten om wetenschap en techniek in de klas te introduceren. Daarnaast ontwikkelen pabostudenten en wetenschappers lesactiviteiten zoals het Junior Science Lab.

TOOL

De webapp TOOL is ontwikkeld voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 en werkt volgens het 7-stappenmodel van onderzoekend leren.

Homepage Wetenschapsknooppunt Wageningen