Nieuws en Agenda van Wageningen Food & Biobased Research
Op deze pagina vindt u een overzicht van nieuwsberichten en agenda items van Wageningen Food & Biobased Research.
Archief nieuws
Nieuws 2023
-
SeaHydrogen: uit zeewater waterstof, zoet water, mineralen en elektriciteit produceren
-
Verduurzamen van palmolie in de praktijk
-
Meer mogelijk maken met de suikerbiet
-
UV-licht als katalysator van afbreekbaarheid kunststoffen
-
Voedselverspilling in supermarkten daalt met 17,4% t.o.v. 2018
-
Meer waarde uit de oliepalm dankzij zetmeel
-
Aan de slag met Vezelhennep: handboek voor boer en gehele keten
-
WUR Agro Food Robotics-programma gaat volgende fase in als Vision + Robotics
-
Composteerbare koffiecapsules duurzaamste keuze
-
Financiële toekenning voor onderzoeksfaciliteiten van Wageningen University & Research
Nieuws 2022
-
Fermentatie als sleuteltechnologie voor de circulaire economie
-
Biobased chemicaliën kunnen gaan zorgen voor doorbraak cementrecycling
-
GIANT LEAPS versnelt de transitie naar alternatieve voedingseiwitten
-
“Minder voedsel verspillen maakt wél veel uit”
-
Doorbraak in veilige en circulaire ‘performance’ materialen
-
Hoogwaardig Rubisco-eiwit winnen uit tomatenblad: onderzoekers WUR laten zien dat het kan
-
Proefdieren vervangen met minidarmpjes
-
Productie van bulkgrondstoffen uit reststromen een stap dichterbij
-
Minder voedselverspilling in supermarkten
-
Volledig biobased dakbedekking komt binnen handbereik
Nieuws 2021
Nieuws 2020
-
VR-lesprogramma 'Avontuurlijke eiwitten' beschikbaar voor basisscholen
-
Kinderen eten gezonder door aanbieden van gezonde lunch op school
-
Monitor Voedselverspilling 2018 gepubliceerd
-
Nieuwe circulaire materialen ontwikkelen met veilige biobased bouwstenen
-
Nederlandse supermarkten maken voedselverspilling inzichtelijk