Nieuws en Agenda van Wageningen Food & Biobased Research
Op deze pagina vindt u een overzicht van nieuwsberichten en agenda items van Wageningen Food & Biobased Research.
Archief nieuws
Nieuws 2022
-
Fermentatie als sleuteltechnologie voor de circulaire economie
-
Duurzaamheidscertificering en ecolabels voor biobased producten en waardeketens verder onderzocht
-
Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’
-
Brede maatschappelijke veranderingen nodig om eiwitconsumptie te beïnvloeden
-
Biobased chemicaliën kunnen gaan zorgen voor doorbraak cementrecycling
-
Meer schoon water voor land- en tuinbouw in tijden van droogte
-
GIANT LEAPS versnelt de transitie naar alternatieve voedingseiwitten
-
Europese landen ontwikkelen een circulaire bio-economie dankzij hulp CEE2ACT-project
-
Groene waterstof op zee goedkoper en duurzamer
-
“Minder voedsel verspillen maakt wél veel uit”
Nieuws 2021
-
Visies op het circulaire huishouden van de toekomst
-
100% biobased binder als duurzaam alternatief voor bitumen in asfalt
-
WUR start actie Unpack your Challenge: 3 verpakkingsuitdagingen ontrafeld
-
Samen met ziekenhuizen antibioticaresten in water te lijf
-
WUR werkt aan ontwikkeling van kerosine uit biobased reststromen
-
Technasia scholieren presenteren innovatieve ideeën tegen voedselverspilling
-
Innovatief proces voor lokale, duurzame productie van waterstofperoxide
-
Landbouwreststromen kunnen de toekomst van mode veranderen
-
Nieuwe generatie biobased polyesters voor duurzame producten
-
Minder suiker, net zo aantrekkelijk
Nieuws 2020
-
Mijlpaal: eerste weg aangelegd met drielaags lignineasfalt
-
Toegankelijk boekje over stand van zaken biobased plastics
-
POWER4BIO, informatie voor regio’s in Europa die de volgende stap naar de bio-economie willen zetten
-
Consumenten positief over slimme houdbaarheidsindicator op de verpakking
-
Theoretisch maximum van recycling van kunststofverpakkingen wetenschappelijk onderbouwd
-
Variabele productie van biobrandstoffen kan leiden tot een hogere voedselzekerheid
-
Essensor en Wageningen University & Research bundelen krachten voor onderzoek naar voeding en consument
-
VR-lesprogramma 'Avontuurlijke eiwitten' beschikbaar voor basisscholen
-
Kinderen eten gezonder door aanbieden van gezonde lunch op school
-
ProMuscle in de praktijk: thuiswonende ouderen baat bij krachttraining en extra eiwit
Nieuws 2019
-
De feestdagen #verspillingsvrij (gour)met je restjes
-
Auto rijdt 80 kilometer op brandstof uit zeewier
-
Apeldoorn gaat afvalkringloop sluiten met kennis uit Wageningen
-
Nieuwe toepassingen voor bietenpulp in vaatwasmiddel en leerindustrie
-
Tien interventies voor versnelling wereldwijde aanpak tegen voedselverlies en voedselverspilling
-
Magic Box effectief instrument tegen voedselverspilling
-
Van plant tot product op Dutch Design Week
-
Nederlanders zamelen fors meer kunststofverpakkingen in
-
Europees netwerk stimuleert industriële toepassing lignine
-
Nieuw boekje over rol biomassa in circulaire economie