Dossier
Groen in de stad
Een groene omgeving heeft veel voordelen. Het heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van een wijk. Bedrijven vestigen zich graag in een groene omgeving en onroerend goed is gewilder, waardoor de economische groei van een stad wordt versterkt. Wageningen University & Research doet samen met partners al jaren onderzoek naar de effecten van groen in de stad.
Waarom groen in de stad?
Groen in de stad verbetert het milieu, zorgt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en verkoelt in warme periodes. Groen is ook essentieel voor een klimaatbestendige en duurzame omgeving. Daarnaast is er een aangetoond positief effect op de gezondheid en sociale verbindingen van mensen die in een groene omgeving wonen, werken en recreëren.
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan
Publicaties
-
Comparative analysis of twin-screw pressing and blending methods for walnut oleosome extraction : Yield, physical stability, and functionalities
-
pH-induced conformational changes of lupin protein-pectin mixtures and its effect on air-water interfacial properties and foaming functionality
-
Effect of calcium level of fat-free and full-fat cheese curds on the properties of processed cheese prepared therefrom with different calcium sequestering salts
-
Iron co-limitation of Sargassum fluitans
-
How bulk liquid viscosity shapes capillary suspensions
-
Separation of triacylglycerol (TAG) isomers by cyclic ion mobility mass spectrometry
-
Consumer acceptance of mycelium as protein source
-
Dietary starch, non-starch polysaccharides and their interactions affect nutrient digestibility, faecal waste production and characteristics differentially in three salmonids : Rainbow trout, Atlantic salmon and Arctic charr
-
Effects of settleable versus unsettled biofloc removal strategy on aquaculture system performance and microbial community
-
Can earthworms and root traits improve plant struvite-P uptake? A field mesocosm study